Auto importeren uit Duitsland

Het importeren van een auto duitsland scheelt erg veel geld met het kopen van een auto in Nederland. Doordat de automarkt in Duitsland veel groter is en er dus ook een veel grotere concurrentie is, liggen de prijzen in ons buurland stukken lager dan hier.

Het is aantrekkelijk om een auto in Duitsland te kopen, omdat je een belastingvoordeel hebt op de BPM. De BPM is de aanschafbelasting die je betaald als je een auto koopt of importeerd. Als een auto één jaar oud is, is er al dertig procent van de BPM afgeschreven.

Dat houdt in dat bijvoorbeeld op een auto van €100.000 (€22.000 BPM) dat je daar al bijna €7.500 euro op bespaart. Dat samen met het inkoopvoordeel wat je al hebt (door de lage prijzen in Duitsland) lopen deze voordelen enorm op.

Op dit moment loop je geen risico bij de fiscus. Als je de goede weg bewandelt kan dit dus erg veel schelen. Overigens kun je gewoon met een nederlands kenteken de weg op.

Niet alleen de prijzen van auto’s, liggen in Duitsland stukken lager. Ook voor een Camper betaal je stukken minder in ons buurland. Bij het kopen van een tweedehands heb je ook nog eens het verlaagde BPM voordeel. Daarnaast zijn er ook nog eens tal van manier om de BPM helemaal niet te hoeven betalen. Je stalt dan bijvoorbeeld je camper in Duitsland. Dit wordt allemaal voor je geregeld. Je postbus, papieren en verzekeringen. Dit betekent wel dat je met een duits kenteken rijd.