De economie trekt weer aan en het aantal vacatures stijgt weer

Van plan om een eigen onderneming te beginnen? Dan is nu wellicht uw kans: de economie is de afgelopen tijd weer wat aangetrokken en ook het aantal vacatures stijgt weer. Waar door de economische crisis het aantal opdrachten sterk was afgenomen, geeft nu één op de drie zzp’ers aan een stijging te zien in het aantal opdrachten. Bijna de helft van deze groep ondernemers is op dit moment volledig bezet.

Branchekeuze
Elk jaar worden er veel bedrijven opgericht, waarvan het grootste deel uiteindelijk weer verdwijnt binnen korte tijd. Daarom is een juiste branchekeuze van groot belang. Zo voorkomt u niet alleen dat u binnen een klein tijdsbestek failliet kunt gaan, maar ook dat u niet teveel concurrentie heeft. De nodige ervaring en kennis is cruciaal wilt u een kansrijke onderneming opstarten.

Hoe haalbaar zijn uw plannen?
Wanneer u een plan heeft bedacht en zo aan de slag kunt gaan, is het wellicht tijd voor een haalbaarheidsonderzoek. U moet informatie inwinnen en er zullen vragen beantwoord moeten worden. Hoe ziet de branche eruit waar ik in terecht kom? Hoe sterk is de concurrentie? Hoe zijn de mogelijkheden om winst te maken in mijn branche? Verzamel genoeg informatie door te praten met deskundigen en andere organisaties en spits deze vervolgens toe op uw eigen onderneming.